Самолетът не е на „Нове холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет. На разположение съм. Къде съм не е най-важното. Така бизнесменът Васил Божков отрече информацията да се намира в Дубай пред Нова телвизия.

Той заяви, че е бил изненадан от проверките на прокуратурата и не е бил предупреден за нея.

Той заяви, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които Божков трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда.

„Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

Той коментира и изнесената от прокуратурата информация, че е давал рушвети от 10 000 лева на Комисията по хазарта.

"Не виждам защо аз съм виновния, след като съм си платил всяка една стотинка. Това са някакви твърдения, които не са доказани. Това е пропаганда и не могат да правят такива твърдения", заяви Божков.

Той отрече и, че е заплашвал някого с убийство.

"Все още не мога да си обясня какво се случи, извъднъж държавата рязко ме нападна. Заради бръщолевенията на някакви хора, които според мен са психически болни. Точно заради предлагането от прокуратурата за психологическа помощ не искам да се прибера в България. Ще ме държат 8 месеца в клиника и ще ме обработват психически", коментира още той.

Божков: Всички печеливши са реални лицаБизнесменът щял да предяви лични дела към прокурорите

Последният полет на частния самолет на Божков бил София-ДубайСамолетът е Bombardier Global 5000, като оператор е регистрирана компанията Nove

"Нове Холдинг": Запорите на фирми и имущество на Божков са абсолютен произволЩе търсим правата си в съда, казват от фирмата