На заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов обвини критиците на процедурата в популизъм и в същото време разпореди близо 55-те милиона лева да отидат за ремонт на стадиони. Причина за това стана отказът на правителството от закупуването на нов самолет за „Авиоотряд 28“.

„Благодаря за грижата, но не ща ние да купуваме самолет. (…) Популизмът вече е с риск на живота на хора, които най-малко го заслужават, нямам предвид нас“, възмути се Борисов пред камерите.

Той посочи, че вчера автопилотът на правителствения „Фалкон“ отново е отказал и само хубавото време е позволило пробното облитане да приключи успешно: „Не могат да кажат защо… Пак ще платиме маса пари, защото отива на ремонт в Женева. Ако това е било в мъгла, нямаше да има пътниците и хората, които са там. Чух всякакви идиоти да се изказват, че бил много готин, а ние искаме да си купим по-хубав“, пише БТВ.

Министър-председателят заяви, че оттук нататък отговорност ще носят тези, които говорят, че фалконът е изправен. С машината имаше няколко аварии през последните години - с автопилота, колесника и други системи. Затова и сега делегациите летят с другия правителствен самолет - по-голям "Еърбъс".

Парите, заделени за купуване на нова машина, отиват за ремонта на стадиони. Голямата част ще отидат за подобряване на спортната инфраструктура на пловдивските „Ботев“ (чийто стадион остана недостроен след краха на КТБ) и „Локомотив“ (чиито фенове блокираха Пловдив, след като разбраха, че властта се ангажира да помогне на градския им съперник).

Допълнително 3 млн. лева ще се дадат и за укрепването на стадион „Панайот Волов“ в Шумен, който е в окаяно състояние и вече е опасен.

Официално! Гласуваха 37 милиона лева за спортните бази в ПловдивМинистерски съвет взе решение да отпусне сумата, местната администрация решава към кои обекти ще насочи парите