Издръжката на Голямата базилика в Пловдив ще бъде по 300 000 лв. Това каза премиерът Бойко Борисов, който днес разгледа раннохристиянската църква и галерия "Гладстон". 

"Надявам се след това да започне да се самоиздържа с приходите от билетчета от хилядите туристи", изтъкна той. Борисов остана възхитен от мозайките в базиликата. Реставрацията им продължава, като по-голямата част от тях вече са наредени на две нива. Разходката на Борисов продължи на Централния площад, където разгледа новоразкрития форум. Кметът Тотев му обясни, че всичко наоколо ще бъде в кафенета, за да могат пловдивчани да се наслаждават на древната Агора. 

Върволица от граждани си проби път през заобиколилите премиера гости, журналисти и охранители. Майки с деца го поздравиха и се снимаха с него. Някои от тях ентусиазирано обявиха, че веднага ще споделят снимките във Фейсбук. 

Възрастна пловдивчанка пък се разгневи на репортерите и дори се закани да им "размята" камерите, опасявайки се, неволно ще удушат премиера. Жената решително проби барикадата, за да стисне ръката на Борисов.

Премиерът разгледа и новата галерия на улица "Гладстон". Там остана особено впечатлен от осветлението, което обяви за най-доброто, което е виждал.

Какво още каза Борисов и как премина разходката му в Пловдив - вижте във ВИДЕОТО:

Борисов похвали Голямата базилика, пловдивчани в схватка с журналисти, за да стигнат до премиераПремиерът посети новата галерия "Гладстон", както и разкрития площад "Централен"

Борисов откри 75-ия Международен панаир в Пловдив, отчете 3,5% ръст на икономиката у насПремиерът инспектира Голямата базилика, площад "Централен" и галерия "Гладстон"