„Убиецът на детето ни подаде жалба срещу мен“, разказва Бисер Хаджиев, баща на Радослав. 14-годишното момче издъхна след побой нанесен му от негов съученик, по време на час по биология в местното училище „Христо Ботев“. Близо три години по-късно, момчето нанесло фаталните удари на Радослав – Тономир, подаде жалба срещу опечаления баща. Момчето твърди пред полицаите, че Бисер го е нарекъл убиец.

Двамата се засекли в междуградския автобус от Плевен за Славяново,а по думите на Бисер, Тономир се е държал изключително надменно и арогантно, гледайки го в очите и усмихвайки му се ехидно. Бисер не останал длъжен на младежа и го нарекал „убиец“. След тази случка Тономир отишъл в полицията и подал жалба за тормоз срещу мъжа.

Родителите на Радослав разбрали за оплакването, когато полицията позвънили на врата им и ги повикали в районно да дадат обяснения.

В началото на май 2017 година по време на третия учебен час между Радослав и съученикът му Тономир възниква спор. Разменят си остри реплики, а след това словесните нападки преминават в сблъсъци. Тогава Тономир става от стола си и му нанася два фатални удара в областта на главата. Настава суматоха и учителката скача да помогне на падналото момче, но той вече е в безсъзнание. По-късно става ясно, че няколко минути са били решаващи за живота на Радослав, но за съжаление, реакцията на учителите е неадекватна в ситуацията.

В момента текат делата срещу училището в Славяново, в съдебната зала са разгледани записите от охранителните камери в класната стая, разпитани са и свидетели. Според Бисер и Елка учителката по биология е била длъжна да предотврати инцидента.

В началото на февруари тази година почернените родители потърсиха помощ и от премиера. „Никой нищо не може да направи.“, споделиха пред Trafficnews. По думите им „съдебната власт е в кома, защото защитава убийци“.

Те не спират да търсят справедливост. След съдебните дела родителите смятат, че такава няма. А, вместо възмездие убиецът на сина им се разминава с условна присъда, изпитателният срок на която е към края си.

Съдят училището, в което убиха 14-годишния Радослав по време на час2,5 години след смъртта на момчето от Славяново близките му още чакат възмездие

Почернените родители на убито дете: Загубихме и последната си надеждаБисер и Елка поискаха помощ от премиера Бойко Борисов