Полицията в Атланта е арестувала 70 души тази нощ. Това съобщиха световни агенциии, позовавайки се на официална информация от полицейското управление, след протестите в събота вечерта. В града е въведен полицейски час - 9 вечерта.

По-рано от полицейското управление съобщиха, че значително намалява броят на хората навън във вечерните часове. Демонстрантите обаче остават по улиците. Снощи те са замеряли униформените с камъни и други предмети. 

Протестиращите са потрошили и част от обектите в центъра на града. 

Протести е имало в още няколко американски града, част от които са осъмнали като във военно положение, предава СиЕнЕн. На места те са били мирни. 

Някои от протестиращите са изстрелвали фойеверки и са хвърляли бутилки по служителите на реда. Стигнало се е дори до палежи на полицейски коли. 

Униформените са отвърнали с гумени патрони, сълзотворен газ и арести. Кметовете на поне 25 града са издали заповеди хората да не излизат по улиците. В някои щати на помощ се е притекла и армията. 

В Минесота: Терористи и наркокартели яхнаха протеститеБезчинствата нямат нищо общо със смъртта на Джордж Флойд, смята губернаторът