Безплатна платформа ще помага на стотици възрастни хора да избегнат риска от заразяване, като предоставя безопасен пазар. Той ще се осъществява от над 1000 доброволци в цялата страна.

Pomogni.net е мястото, където всеки с нужда от помощ може да намери подкрепа.

"Всеки самоизолирал се, който има нужда от набавянето на хранителни и други продукти, може веднага да се обърне за помощ към платформата, за да получи необходимото до няколко часа. Това е място, което събира хората, които не могат или не трябва да напускат домовете си, но имат нужда да си набавят хранителни и други основни продукти с доброволци, които са готови да ги посетят и да им ги доставят", разказват от Pomogni.net.

Оттам посочват, че приложението е напълно безплатно и е реализирано от IT доброволци. Работата на доброволците също е безвъзмездна. 

Всички възрастни или хронично болни хора, които в този момент се нуждаят от помощ за набавяне на продукти, могат да заявят нуждата си през платформата или на телефон 0888 36 66 94.

Доброволец, който е регистриран в платформата, приема заявката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Поръчките отнемат няколко часа.

Pomogni.net е специално адаптирано приложение за ситуацията на пандемията от коронавирус. Принципът на работа е максимално опростен - можете да се регистрирате в него или като нуждаещ се от помощ, или като човек, който предлага помощ на нуждаещи се.

В първия случай след регистрация можете да заявите продуктите, които са ви нужни, във втория - след регистрация ще видите всички, които имат нужда да им се доставят определени продукти и се намират в радиус от 5 км от вашето местоположение.

Доброволецът приема заявката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не трябва да напускат домовете си или хора, поставени под карантина.

Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да  подпомогне работата на общинско предприятие "Социален патронаж", както и на кметствата в страната.