Пловдивският адвокат Атанас Костов загуби поредно дело след скандала си със семейство Батаклиеви. Юристът, който бе и кандидат за кмет на Пловдив, бе подал граждански иск срещу Николета Батакилиева и брат й Красимир батаклиев, в който ги обвиняваше в нанедсени обиди и разпространение на позоряща информация чрез медиите.  Решението на съда идва година след сагата  на ул. „Цоко Каблешков” през пролетта на 2019 година. Тогава Костов заяви, че Батаклиеви запушили белия му мерцедес с техния черен мерцедес, като според него това е направено нарочно от тяхна страна, за да не може да излезе. В последствие между Костов и Батаклиеви се разразява мощен скандал, в който адвокатът удря шамар на Батаклиева, а от своя страна твърди, че е обиждан от Батаклиеви. 

Участниците в скандала заведоха взаимно няколко дела един срещу друг, като на този етап Батаклиеви водят убедително в резултата. 

В поредния си граждански иск Костов настоява да получи сумата от 4 000 лева за претърпени неимуществени вреди. В молбата си, адвокатът заявява, че към него са били използвани определения като олигофрен, страхливец, гей, педал и др. от страна на брата и сестрата, а след това в различни медии двамата са му приписали престъпление. 

След разпит на свидетели обаче, съдът установява, че твърденията на Костов са голословни, защото никой от свидетелите на скандала не може да потвърди, че е бил обиждан от Батаклиеви. Така братът и сестрата са оневинени, а жалбоподателя трябва да плати разноските по делото. 

Това е поредното дело, което Костов губи срещу семейството на транспортния бос Ангел Батаклиев. 

Първото решение на Районен съд бе на 14 ноември 2019 година, когато Атанас Костов бе осъден да плати  наказание „глоба“ в размер на 20 лева за извършено нарушение на чл.40 ал.1 от Закона за движението по пътищата.  Нарушението е за това, на  08.04.2019г. около 17,20 часа на ул.“Цоко Каблешков“№10 като водач на лек автомобил „Мерцедес“ ГЛК 220, управляван от него, при движение на заден ход, не се е убедил, че пътят зад него е свободен и допуска ПТП с материални щети с паркирания зад него лек автомобил „Мерцедес“ С 320 ЦДИ. 

В началото на февруари излезе и решението на  Районен съд Пловдив, с което Костов бе осъден на глоба, заради шамар, който той ударил на Батаклиева.   

В последствие се оказа талонът за паркиране в Синя зона на въпросната улица е получен неправомерно от юриста и район "Централен" взе решение той да му бъде отнет. 

Адв. Костов води дело и срещу TrafficNews , който по време на предизборната кампания кандидатът за кмет паркира в нарушение на закона, въпреки че той самият бе сред раделетелите за град без нарушители. 

Окончателно! Атанас Костов загуби и делото за ПТП-то с колата на БатаклиеваАдминистративният съд потвърди решението на Районния съд, в който намира адвоката за виновен

Окончателно! Атанас Костов загуби и делото за ПТП-то с колата на БатаклиеваАдминистративният съд потвърди решението на Районния съд, в който намира адвоката за виновен