Българин с инициали Ц.Ц. е получил стотици милиони евро от Венецуела.

Това е установило разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, съобщи "24 часа".

Преди дни депутатът от венецуелския парламент Карлос Папарони обвини президента на страната Николас Мадуро, че е накарал Националната петролна компания да източва държавни средства през България.

"Petróleos de Venezuela (PDVSA) иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", написа депутатът в Twitter, уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

Родното ни Външно министерство реагира незабавно и обяви, че няма информация за подобни парични трансфери от властта в Каракас.

Няма информация за паричен трансфер от ВенецуелаСпоред експерти голяма сума с пари няма как да бъде преведена през брокерска къща

Сегашният сигнал за получаването на пари от Венецуела е подаден от американските власти.

Проверка на ДАНС в българските банки е установила доверителна сметка в малка банка с български собственици.

По нея продължава да има движение.

Ц.Ц. е българин, който често пребивава в Оман.

Кой пере и препира? Българска драма с венецуелски сценаристиВ сряда парламентарната комисия по сигурност ще даде отговорите

Разследването ще бъде обсъдено на среща на премиера Бойко Борисов с американския посланик Ерик Рубин след днешното заседание на правителството.

Снимка: pixabay