72-годишната баба Еми се скита из улиците на квартал "Овча Купел". Жената не иска пари или храна. След като местен жител я попитал дали има нужда от нещо, тя го помолила единствено за книга. След като е разговарял с жената, мъжът се свърза с редакцита на TrafficNews.bg, за да отправи апел към хората, които биха могли да подадат ръка на жената. 

Ето какво разказа Владо Николов:

"Баба ви Еми ... Казвам "баба ви", защото, ако вас и родителите ви ви нямаше, съдбата на вашите баба и дядо най-вероятно щеше да е подобна. Попитах я с какво бих могъл да и помогна. Помоли ме за книга!

72-годишната стара, скъсана, гладна клошарка не пожела пари или храна, а ме помоли за книга!

Подарих и книга, малко храна и каквито можах пари, а тя ми подари стихотворение. Говорих с тази прекрасна жена поне час. След всичко, което ми разказа, ме помоли, ако се захвана с нещо, да дам всичко от себе си и винаги да бъда добър човек. Попитах я как може някой в нейното положение да е толкова благ и усмихнат, а тя ми каза: Животът е труден, но това, което е в сърцето и главата ти, това, което могат ръцете ти, никой не може да ти го отнеме".

Владо кани всички, които имат желание да помогнат на баба Еми или просто да чуе разказа и, да заповяда пред 608-ми блок в квартал "Овча купел" в 20:00 часа днес.