Британски запалянко, дошъл за мача довечера в София между България и Англия, е издъхнал, научи TrafficNews. В момента се извършва аутопсия, за да се установи точната причина на смъртта, съобщиха още от СДВР.

"Няма видими следи от насилие, човекът е докаран в болница и там е починал", обясниха от полицията. Намерен е в неадекватно и безпомощно състояние. Все още бил контактен, но се успял да обясни какво му се е случило. Въпреки усилията на лекарите обаче починал.

По-рано беше съобщено за три инцидента снощи с участието на англичани, при което чужденците са били нападнати и бити.

Един от тях е намерен да лежи в центъра и спешно откаран в "Пирогов". Там обаче се свестил и отказал да бъде прегледан, дори проявил агресия към лекаря  медсестрата. Заради това е отведен в най-близкото полицейско управление.

Друг британец е бил набит в района на заведение на улица "Кърнинградска", но е отказал медицинска помощ от пристигналия на място екип.

При трети инцидент няколко души са нападнали и ударили англичанин до кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I", но травмите не са сериозни.

Заради евроквалификацията довечера в София има 3400 британци със закупени билети. Още близо хиляда дса дошли с намерението да си уредят влизането на стадион "Васил Левски".

 Очаквайте подробности!