60 души от Пловдивска област са пътували в самолета, с който от Великобритания се е прибрала 59-годишната карловка , която е с полоителна проба за коронавирус. Жената пристигна преди два дни и е настанена в болница. 

Пациентката е в добро състояние, тя няма дихателни проблеми, но има температура. Взети са всички мерки, започва лечение. В отделението са лекар, две медицински сестри и санитарка. Те няма да излизат от отделението в продължение на 14 дни.

Синът на жената, която е болна, е поставен вчера под карантина. Майката и синът живеят в къща в Карлово. Жената не е имала контакти с никого, освен със сина си, твърдят лекари.

Пътниците от самолета, в който е пътувала жената, също са под двуседмична карантина. Полицията следи дали хората я спазват стриктно. От ОД на МВР призовават гражданите да бъдат стриктни при спазване на мерките и да подават сигнали, ако засекат нарушения на карантината. 

Съседи предадоха пловдивчанин, нарушил карантинатаМъжът се върнал от чужбина, но вместо да се затвори в дома си, обикалял по близкия пазар