Положителните проби за COVID-19 през последното денонощие в България са 19. В болница са настанени 9 души. Общият брой на тестваните лица е 1 220. Това доц. Тодор Кантарджиев по време на сутрешния брифинг на националния оперативен щаб.

До момента са проведени над 60 000 PCR теста. "Те постоянно се увеличават, защото навлизаме в етап на угасване на епидемията и не трябва да се намаля броят на тестовете. Всички клъстери трябва да бъдат хващани много рано, като се обърне внимание на хората с кашлица и гърлобол в големи трудови колективи", коментира Кантарджиев.

Излекуваните вчера са 33-ма. Активните случаи 1 271. Нови случаи има в София - 4, Ямбол - 9, Пазарджик и Сливен - по 3, Шумен - 2. 

Заразени са медсестра в София и 14-годишно дете. Сред новозаболелите има и бременна 39-годишна жена. Кантарджиев припомни, че коронавирусът не е опасен за плода, но трябва да се вземат мерки при раждането. 

През изминалото денонощие са починали четирима души. 78-годишен мъж е издъхнал в Пета градска болница София, като няма данни за придружаващи заболявания. 78-годишен мъж е починал в Сливен. Той е страдал от исхемична болест на сърцето и диабет.  62-годишен е издхнал в София, а 68-годишна жена от Пазарджик - в Пловдив.