Оферта на стойност почти 1 000 000 лева е получил 25-годишният Петър Радев от клиника в Германия за лечение и животоспасяваща трансплантация на костен мозък.

Петьо е от Пловдив, студент по медицина и от няколко месеца се бори с коварното заболяване левкемия. Приятели и колеги на младежа организираха няколко акции за вземане на кръв за HLA типизация - установяване на подходящи донори не само за него, но и за хилядите със същия проблем в България. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместим донор за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.

"Петър е кауза, зад която стоят много хора със същата тежка диагноза, търсещи своя донор. Благодарение на инициативата в последните 2 месеца световната банка за донори значително се е увеличила! Донорството дава шанс и за много други хора!", убедени са от Асоциацията на студентите медици в Пловдив, които също се включиха в инициативата за донорство на кръв с цел HLA-типизиране.

Ето посланието с молба за помощ в helpkarma:

"Здравейте, мили хора!

В този тежък момент разчитаме на доброто, което се крие във всеки един от вас, за да спасим нашия приятел Петър Радев!

Пепо е 25-годишен студент по медицина от град Пловдив, който не успя да завърши, защото няколко дни преди последния му държавен изпит бе диагностициран с остра миелоидна левкемия.

Той е силен и никога не се предава. Вече премина първия курс на химиотерапия и го понесе добре, но има нужда от нас, за да продължи лечението си в Германия.

Пепо има СПЕШНА нужда от животоспасяваща трансплантация на костен мозък, а сумата от офертата за неговото лечение, която получихме, е близо 1 000 000 лева!

Междувременно ние – неговите приятели, организирахме в Пловдив изследвания за съвместимост за даряване на костен мозък, като само за 2 дни се включиха над 410 души! Това ни обнадеждава и ние вярваме, че можем да му помогнем и със събирането на огромната сума за лечението в Германия.

Заради това се обръщаме с молба за помощ към всички негови познати и непознати с големи сърца!

Вярваме, че доброто ще победи и Пепо ще живее, благодарение на подкрепата на непознатите българи, които ще отворят сърцата си и ще приемат каузата на Пепо за своя! Вярваме, че всички възпитаници на ЕГ “Пловдив” ще го подкрепят, защото няма “бивш” ученик на гимназията! Вярваме, че студентите по медицина ще се обединят! Вярваме, че неговите колеги лекари ще се включат в неговата битка!

Вярваме, че ЗАЕДНО ще СПАСИМ ЖИВОТА НА ПЕПО!

Пепо мечтае да бъде лекар и да дарява надежда на болните, но за да стане това, първо трябва да оздравее!

Благодарим за всяко споделяне и за всяко дарение!

С уважение: Всички, които обичаме Пепо", завършва емоционалното послание.

 

Открита е и дарителска сметка в помощ на Петър, където всеки може внесе средства според възможностите си: 

Банка ДСК

IBAN:BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF

Petar Radev (Титуляр:Петър Златков Радев)

И на helpkarma.com