Протест срещу заменената присъда на Христос Боскос, който блъсна 15-годишната Катерина Матеева на спирка в Пловдив, се проведе за трети пореден път в Пловдив. Той бе организиран в социалните мрежи и е под надслов"Борбата продължава". Приятели и близки на семейството, както и десетки пловдивчани дойдоха на площад "Съединение" в знак на подкрепа.

Пловдивчани скандираха "Промяна", а призивите им бяха насочени към законодателите, с цел поправка на закона. 

Родителите на Кари са категорични: "Трябва да се измени закона, да има възмездие за жертвите на пътя. Трябва да се наказва по-строго шофьори, причинили телесна повреда или смърт на пътя."

"Кари е добре, но все още преживява изменените наказания. Разочарована е също като нас", разказва пред наш репортер бащата на Кари- Илиян Матеев.

"Ако беше в друга държава, гръцкият студент отдавна щеше да с присъда, различна от тази, а именно затвор", споделя Детелина, която бе участник в протеста.

Организаторите на протеста организираха и подписка за изменение на закона, която ще внесат в Народното събрание. Само за минути подписи сложиха над 30 души.

Припомняме, че Пловдивският окръжен съд замени условната присъда от 2 години затвор на гръцкия студент с глоба от 5000 лева, изпълнявайки задължителния скандален член 78 А. Отменено бе и условното наказание от 1 година лишаване от свобода на другия виновен за инцидента – Васил Калев, който пък получи административна санкция от 2000 лева.

Това наказание предизвика  недоволство в социалните мрежи и провокира пловдивчани да се включат в протеста.

Още новини може да видите в ЕМИСИЯТА на ТРАФИК ТВ

TrafficNews.bg