Роклята е изработвана в продължение на 2 месеца, тъй като шевиците по нея са ръчна изработка. Необикновената рокля е изработена от лен, а мотивите по нея са дело на Силвия.

С тежката задача в началото се заела възрастна жена от Голямо Дряново. Тя обаче не завършила бродирането и се наложило Силвия да потърси друга бродировачка. Открила я в лицето на Адиле Црънкова от казанлъшкото село Копринка. Жената старателно бродирала цветните мотиви по ленената рокля на Силвия, извезани в 4 основни цвята - зелено, червено, жълто и черен контур,съобщава Дарик.

Още една етно абитуриентка, този път от Казанлък

С бродерия е и автентичният колан с пафтите, който краси снагата на Силвия.Бижутата, с които се окичи на бала абитуриентката - арт обици и гривна, са на майка й.

Цялата етно рокля от естествени материали е ушита майсторски от съседка на момичето - шивачката Лиляна Вълчева, която първо накроява парчетата, а след избродирането им ги събира в красив и уникален тоалет.

Прическата на Силвия бе семпла и изцяло в духа на целия тоалет.

Още една етно абитуриентка, този път от Казанлък

Решението Силвия да се облече по този начин за бала е логично: то е част от жизнената философия на момичето, което определя себе си като "еко човек". За роклята обаче вдъхновението е подкрепено и от нейната майка и семейството й като цяло. Живеем просто, семпло, обичаме естествените неща, разказва абитуриентката.

Още една етно абитуриентка, този път от Казанлък