Лафката на затвора е изгоряла снощи в 21.30 часа, научи TrafficNews.bg. Три пожарни автомобила са гасили огъня. Изгорели са цигари, хранителни стоки , кафета и др. По време на пожара павилионът не е работел. Няма пострадали.  По първоначални данни причината е късо съединение, вероятно в захранването на климатика. Зад телената ограда на затвора обаче се коментира и версията, че пожарът е станал в доста „удобно“ време- няколко дни преди преди предстоящата ревизия на обекта.

Затворническата лафка от няколко години е работно място на нарокодилъра Стилян Петров – Хофмана.  Той е и материално отговорно лице на магазинчето. Това е една от най- желаните места на работа зад решетките, твърдят бивши затворници. 

Хофмана излежава присъда за разпространение на наркотици. През март 2014 година той бе арестуван заедно с други двама пловдивчани с 12 грама кокаин. При предишният арест у него бяха открити 30 грама кока. Хофмана влезе в криминалните хроники пред 2005 година , когато заля с киселина бившата си приятелка Боряна. Той получи 8-годишна присъда, която излежа, а момичето остана завинаги с тежко увредено зрение.

Въпреки , че излежава присъда, Стилян Петров често е забелязван и навън. Явно заради добро поведение , често ползва отпуски. Имал е и прекъсване на наказанието заради лечение. Забелязван е както в известни ресторанти, така и  в популярен нощен клуб. 

TrafficNews.bg