Оказва се, че съхраняването на водката във фризера може да не е толкова добра идея, колкото си мислим, особено ако обичаме и пием добра марка. Франсоа Тибо, създателят на Grey Goose, наскоро разкри пред Business Insider някои хитрини за консумацията на алкохолната напитка.
Тибо признава, че една от най-големите грешки, които хората допускат, е да поставят водката във фризера. Обикновено, идея да запазим водката студена изглежда привлекателна, тъй като благодарение на съдържанието си на етанол, тя няма да замръзне, освен ако температурите не достигнат минус 27 градуса по Целзий. Според Тибо това е добра идея, ако пием евтина водка, защото ниски температури ще притъпят силните и изгарящи гърлото нотки от вкуса ѝ.
Водка от по-високо качество обаче е естествено мека и не така агресивна на вкус. Това означава, че ако я съхраняваме при наистина ниска температура, ще прикрием по-сложните аромати и вкусове.
Най-добрата температура за марката на Франсоа Тибо е от 0 до 4 градуса по Целзий, като той добавя също, че според него на стайна температура дори водка висок клас би била малко агресивна за консумация.
Източник: Lifestyle
Още от категорията
Виж всички
Дневен хороскоп за 16 декември: обещаващ ден за Риби, Дева- ще се справите с трудностите
Защо се будим малко преди алармата?
Как редовният секс може да ни пази по-здрави
Акценти
Виж всички
Възстановяват от утре движението по „Брезовско шосе"
Напусна ни поетът Иван Ройдов
МТС придобива активи на територията на летище Пловдив