Не смеем да се оплакваме, че отрано си стана истинско лято, но това води след себе си и известни затруднения в ежедневието. Като например на всички ни се е случвало да прекараме малко повече време със смартфона в ръка и скоро след това да усетим колко много е загрял от работа и жега. Ето какво да правим и какво не с техниката си през лятото.

Разбира се най-използваното устройство е смартфона, затова трябва да имаме едно наум, ако се е загрял прекалено много. Добре е да го изключим, да премахнем кейса, който създава допълнителна топлина, да не го използваме дълго на пряко слънчево греене и да не го зареждаме, докато е топъл, защото високите температури са пагубни за батерията. При топло и слънчево време е добре и да намалим максимално яркостта на дисплея.

Никога не бива и да го оставяме в колата, където градусите се повишават бързо. Трябва да бъдем внимателни и когато използваме навигация на смартфона, докато шофираме, защото това също е предпоставка за силно загряване.

Снимка 670820

Не е препоръчително да държим устройството си и в тесни джобове до тялото, защото така температурата му неизбежно се повишава.

Трябва да имаме предвид, че повечето Android и iOS са създадени, за да работят на температури между 0 и 35 градуса. И ако те са по-високи, това може да доведе до различни смущения в правилното функциониране.

Може също така да забележим, че при топло време процентите на батерията падат по-бързо, затова винаги трябва да имаме зарядно или външна батерия под ръка и да изключваме всички приложения във фонов режим, които допълнително натоварвта процесора, съветват от Bloomberg.

 

Източник: Lifestyle.bg