Божествена лятна комбинация от съставки и много лесно приготвяне - това ястие ще стане вашето любимо! Ето какво ви е необходимо за приготвянето на пълнени тиквички по италиански начин.

Съставки:

2 големи тиквички
2 супени лъжици зехтин
1/2 по-малък лук
2 домата
100 г пармезан
нарязан босилек
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете тиквичките по дължина и издълбайте средата. Нарежете фино остатъците.

Загрейте зехтина в тиган. Добавете нарязания лук и запържете няколко минути до омекване. Добавете остатъка от тиквичките, нарязаните домати, нарязания босилек, сол и черен пипер. Пърженето трябва да отнеме около пет минути, като се разбърква.

Подредете тиквичките в огнеупорен съд и печете 6-7 минути във фурна, предварително загрята до 180 градуса по Целзий.

Извадете от фурната и напълнете с пълнежа. Поръсете тънък слой настърган пармезан и върнете във фурната за още 10-15 минути, докато започнат да се образуват мехурчета.

Добър апетит!