Държавният секретар на САЩ Джон Кери, който кръстосва планетата за решаването на конфликти, е известен със слабостта си към сладкото. Той обаче смая аудитория от едни от най-големите американски кулинарни специалисти, като сподели, че преди време открил магазинче за сладкарски изделия, предаде АФП.
Кери говори пред американски готвачи, които ще участват на световното изложение в Милано.
През 70-те години на миналия век настоящият ръководител на американската дипломация се отегчавал, затворен в една адвокатска кантора в Бостън, и си наумил да отвори – заедно със свой приятел – сладкарница, която да работи до късно през нощта.
„Бяхме вечеряли и умирах да си хапна бисквита с парченца шоколад. Винаги съм ги обичал“, припомни си Кери. Казахме си: „Никъде в Бостън не можеш да си купиш хубава курабийка късно вечерта“. И така се родила идеята.
Двамата започнали да търсят подходящо място. Два месеца по-късно купили чисто нова печка и отворили пекарната „Килвърт и Форбс“ (KilvertAndForbesBakeshop.com).
Бизнесът потръгва и още първата година печели наградата за най-добра сладкарница в Бостън.
Кери смята този опит за много полезен и казва, че му помага и сега в дипломацията поради „уникалните и силни връзки, които завързват хората около храната“.
Макар дипломатът и неговият приятел отдавна да са продали дяловете си в бизнеса, сладкарницата продължава да съществува и бившият сенатор от Масачузетс е един от най-редовните клиенти на бисквитите с шоколадови парченца, които тя предлага.
TrafficNews.bg