Когато планетите са ретроградни, светът около нас продължава да се движи напред, но ние сме поканени да внесем пространство в нашите дни, когато е възможно. Няколко допълнителни вдишвания, преди да започнем деня си, тихо съзерцание по време на обяд, няколко минути тишина, докато се настаняваме в леглото.

От нас се иска да изчистим ненужното, шума, допълнителното и вместо това да създадем джобове на пространство. Пространство за вътрешното пътуване, което се случва във вас, за да достигне вашето съзнание. Пространство за емоцията да се движи през тялото ви и да се освободи, където може. Пространство за размисъл. Място за вас да изненадате себе си относно това кой сте сега и всички начини, по които сте се променили. Има нови перспективи, които чакат да бъдат видени.

И така, ако смятате, че животът ви се чувства неуспешен напоследък, вашите инстинкти са правилни: Плутон е ретрограден сега до 11 октомври във Водолей и Козирог, Нептун е ретрограден сега до 7 декември в Риби, Сатурн е ретрограден сега до 15 ноември в Риби и Уран е ретрограден сега до 30 януари 2025 г. в Телец. Да, това е четири - четири!  Различни ретроградности, които се случват едновременно.

 

Ретрограден Плутон

Плутон, планетата на трансформацията, смъртта, силата, контрола и прераждането, става ретрограден веднъж годишно за пет до шест месеца. През 2024 г. ще се премести във фиксиран въздушен знак Водолей на 20 януари, което е забележително, защото се движи много бавно и прекарва от 12 до 30 години в определен зодиакален знак. (Забавен факт: от 2008 г. Плутон прекарва по-голямата част от времето си в кардинален земен знак Козирог .)

Ретрограден Плутон се движи напред-назад между Водолей и Козирог през 2024 г., като ви подтиква да направите равносметка на всякакви токсични, негативни и саморазрушителни поведения, модели и системи от вярвания, особено свързани с това как се показвате като част на вашия общност, свързана с иновациите и технологичния напредък, и поставяне на носа си там, където не трябва, за да спечелите признание.

 

Ретрограден Нептун

Нептун, планетата на мечтите, илюзиите и духовността, се движи ретрограден всяка година за пет до шест месеца. През 2024 г. той се движи назад през Риби, артистичният, дълбоко състрадателен и бягащ от реалността променлив воден знак . Нептун е съвременният управител на Риби, така че двете енергии вървят ръка за ръка и на свой ред ще бъдете вдъхновени да преразгледате всичко, което ви вдъхновява артистично и ви подхранва духовно. Това също може да бъде благоприятен период за водене на дневник на мечтите или за гмуркане в анализи относно вземането на самостоятелни решения.

Ретроградното движение на Нептун е тук, за да ви каже добре е да не се опитвате да „имате всичко“. Да се ​​откажете от някои мечти не е провал . Всъщност усъвършенстването и рационализирането на вашите възможности може да бъде невероятно положително. Но първо трябва да бъдете честни със себе си относно това какво може да остане в чашата ви и какво трябва да бъде пуснато обратно в необятния океан от възможности.

 

Ретрограден Сатурн

Сатурн, планетата ръководител на задачи, която наблюдава ограниченията и ангажираността, е ретрограден всяка година за около четири месеца и половина. През 2024 г. тя ще бъде ретроградна в Риби, емпатичният, мечтателен, артистичен променлив воден знак , който ви подтиква да помислите върху основите и границите, които сте поставили, по-специално по отношение на вашата духовност, креативност и самолечение. Ще имате възможност да помислите защо сте ги задали, какво сте постигнали и защо и евентуално да редактирате подхода си.

 

Ретрограден Уран

Уран, планетата на бунта, внезапната промяна и иновациите, е ретрограден всяка година за около пет месеца и през 2024 г. ще се движи назад през Телец, неподвижният земен знак, известен с това, че е бавен и стабилен, упорит и дълбоко чувствен.

На свой ред, ретроградността на Уран през 2024 г. ще ви подтикне да обмислите промените, които можете да направите относно начина, по който мислите и чувствате по важни въпроси - може би специално свързани с доходите и взаимоотношенията, които са уникално за Телеца.

Много астролози ни предупреждават да не започваме нищо ново или да не правим внезапни промени или големи решения, когато има ретроградни планети. Когато се появим с тези наскоро възстановени части от себе си, ние се появяваме с по-голяма яснота около нашите най-подравнени желания и нашето подобрено разбиране за това, просто казано, кои сме.

Поканата на астрологията е да продължим да почитаме преживяванията си и да внасяме признателност и уважение както към вътрешното, така и към външното, към отражението толкова, колкото към напредничавото мислене и към тишината, колкото и към действието.

 

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.