
Невероятно е какви мъдрости откриват с годините домакините в кухнята. Със следващите няколко тайни не само може да се научите да готвите майсторски, но и да съхранявате умело продуктите, така че дълго да са свежи. Вижте съветите, събрани от AdMe.ru, с помощта на които работата в кухнята ще е удоволствие.
Разклтете за минута сурово яйце и след това го сварете. Ще получите златно яйце!
Сандвичи от сладолед с помощта на горещ остър нож.
Отрежете парчето сирене, което ви е нужно, заедно с опаковката. А нея използвайте за покриване на оставащото сирене.
Не изхвърляйте увяхващите зелени подправки. Залейте ги със зехтин и ги замразете във формички за лед във фризера.
Ако нямате под ръка точилка, използвайте бутилка.
Ако искате да върнете първоначалния аромат и вкус на студената пица, подгрейте я в тиган, а не в микровълнова.
Отлично бързо блюдо – запечен хляб със сирене. Добавете зелени подправки и го сложете в микровълновата или във фурна с вентилатор.
Искате бързо да нарежете чери домати? Сложете си между две плоски чинии и прокарайте остър нож по средата.
Залейте останките от Нутелата в буркана с горещо мляко. Получавате истински топъл шоколад.
Може да замените липсващата майонеза със заквасена сметана с един твърдо сварен яйчен жълтък и лъжица горчица.
Целината и броколите може да съхраните за по-дълго време, ако ги увиете във фолио.
Картофите няма да покълват, ако ги съхранявате заедно с ябълки, които съдържат вещество, което пречи на покълването.
За да не потъмнява авокадото, поръсете го с ябълков оцет или го съхранявайте заедно с лук.
Истинска мъжка закуска – във формички за печене сложете бекон и рохко яйце и печете.
Остатъци от вино може да замразите във формички за лед за бъдещи кулинарни експерименти.
TrafficNews.bg
Още от категорията

Непал ограничава разрешителните за Еверест

Смутита за бърз метаболизъм

Акценти




Оперният певец Богомил Спиров загина при катастрофа

Проф. Мурджева: Честите инфекции са знак за опасност



Тежка катастрофа на АМ „Тракия”
