Дойде времето, в което да приготвяме лесни, леки и здравословни летни ястия, които повдигат душата и тялото. Ето как да забъркате вкусна мусака без месо.
Съставки:
600 гр картофи
1 по-голям домат
1 лук
2 зелени чушки
1 по-голям морков
малко карфиол
1 малка тиквичка
200 гр гъби
шепа грах
олио, магданоз
черен пипер
2-3 скилидки чесън
2 супени лъжици бульон от гъби
Запържете глава лук в олио, добавете нарязаните на кръгчета чушки и моркови, тиквички, след това добавете граха. Добавете гъбите, черния пипер, чесъна и лист магданоз. Намажете тиган с размери 30x20 с олио. Нарежете половината от картофа на дъното на тигана, след което изсипете задушените зеленчуци в средата.
Покрийте с останалите картофи, нарязани на листа. Разтворете 2 супени лъжици бульон от гъби в 100 мл вода, разбъркайте и изсипете. Добавете малко олио. Печете на 200 градуса за около час.
Още от категорията
Мързелувате ли? ТЕСТ