Комбинацията от вино и шоколад е един от най-мощните афродизиаци. Някои казват, че виното и шоколадът не могат да се комбинират, но ако имате правилното вино, което може да допълни истинския шоколад, тогава ще получите небесно удоволствие.

Няма значение дали смесвате бял или тъмен шоколад, виното трябва да е поне толкова сладко кoлкото шоколада, дори по-сладко. В противен случай вкусът може бързо да се превърне в кисел.

Млечните шоколади се комбинират страхотно с вино Пино Ноар, Мерло, Ризлинг и десертни вина

Когато комбинирате вино с бял шоколад, изберете елегантните бели вина като Шери, Москато д’Асти и Мускат.

Zinfandels или Cabernet Sauvignon се комбинират, пък перфектно с черен шоколад.