Сокът от нар ще помогне за укрепване на имунната система, ще повиши нивото на хемоглобина в кръвта и ще почувствате прилив на сила. Това твърди диетологът Римма Мойсенко.
Тя обяснява, че това се дължи на голямото количество витамини и антиоксиданти в състава на тази напитка.
„Сокът подобрява функцията на червата, където се произвеждат 80 процента от клетките, необходими за имунен отговор. Човек придобива сила, усеща прилив на енергия”, казва лекарката.
Според нея тази напитка помага при лечението на желязодефицитна анемия, един от симптомите на която е слабостта. За да извлечете максимума от сока от нар, най-добре е да си го направите сами, препоръча Мойсенко.
„Почти всички сокове, които се приготвят индустриално, имат добавена захар. Сокът от нар трябва да съдържа само сок и малък процент вода, но такива напитки са много рядко в продажба", предупреждава диетологът.