Ако обичате рецептите, които изглеждат сложни и скъпи, но всъщност се приготвят лесно и със скромен бюджет, задължително си направете паста със спанак и бяло вино. 

Апетитно и красиво ястие, което опитваш първо с очи. Богат цвят, свежест и онова усещане за домашен уют – нещо вкусно, приготвено ей така, с много любов и минимален бюджет.

Продукти:

паста - 500 гр

бяло вино - 300 мл 3.20 лв

спанак - 300 гр 1.79 лв

червен лук - 1 глава 0.16 лв

чесън - 1 глава 0.80 лв

авокадо - 1 бр 1.99 лв

масло - 40 гр 1.05 лв

пармезан - 60 гр 2.09 лв

зехтин - 80 мл 1.44 лв

прясна мащерка - 4 стръка 0.26 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Инструкции

  1.  Обелете чесъна. Обелете и лука и го разрежете на две. Сложете ги в глинено гювече заедно с мащерката, полейте ги със зехтин, сложете капака и печете от студена фурна на 200 градуса за 35 минути.
  2.  След като се изпекат и охладят, сложете в блендер спанака, авокадото, бялото вино, чесъна и лука и блендирайте до гладко пюре.
  3.  Сварете пастата по указанията на опаковката. Отцедете я и я върнете в тенджерата. Сложете я на котлона на умерена температура и добавете маслото, пармезана и зехтина, останал от печенето на лука и чесъна.
  4.  Разбъркайте добре и след като маслото и сиренето се разтопят, прибавете пюрето от спанак. Разбъркайте, гответе няколко минути и сервирайте с допълнително пармезан.

Източник: matekitchen.com