Ако обичате рецептите, които изглеждат сложни и скъпи, но всъщност се приготвят лесно и със скромен бюджет, задължително си направете паста със спанак и бяло вино.
Апетитно и красиво ястие, което опитваш първо с очи. Богат цвят, свежест и онова усещане за домашен уют – нещо вкусно, приготвено ей така, с много любов и минимален бюджет.
Продукти:
паста - 500 гр
бяло вино - 300 мл - 3.20 лв
спанак - 300 гр - 1.79 лв
червен лук - 1 глава - 0.16 лв
чесън - 1 глава - 0.80 лв
авокадо - 1 бр - 1.99 лв
масло - 40 гр - 1.05 лв
пармезан - 60 гр - 2.09 лв
зехтин - 80 мл - 1.44 лв
прясна мащерка - 4 стръка - 0.26 лв
сол на вкус
черен пипер на вкус
Инструкции
- Обелете чесъна. Обелете и лука и го разрежете на две. Сложете ги в глинено гювече заедно с мащерката, полейте ги със зехтин, сложете капака и печете от студена фурна на 200 градуса за 35 минути.
- След като се изпекат и охладят, сложете в блендер спанака, авокадото, бялото вино, чесъна и лука и блендирайте до гладко пюре.
- Сварете пастата по указанията на опаковката. Отцедете я и я върнете в тенджерата. Сложете я на котлона на умерена температура и добавете маслото, пармезана и зехтина, останал от печенето на лука и чесъна.
- Разбъркайте добре и след като маслото и сиренето се разтопят, прибавете пюрето от спанак. Разбъркайте, гответе няколко минути и сервирайте с допълнително пармезан.
Източник: matekitchen.com