Учебна компания от Карлово може да стане най-добрата в Европа. Както TrafficNews вече съобщи, Ева Караиванова, Виктория Трифонова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова спечелиха тазгодишното Национално състезание на учебните компании "Изгряващи звезди" 2020. Сега момичетата участват в европейското състезание със своите здравословни шоколадови бонбони с пълнеж от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш.

Припомняме, че единадесетокласничките от СУ "Васил Левски" в Карлово с ръководител Спаска Бистрашка създават своята учебна компания "Калиопа" преди четири години по програма на Джуниър Ачийвмънт. Нестандартните им сладкиши вече се радват на огромен интерес, а с тях момичетата са черпили президента на България Румен Радев, столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и десетки чуждестранни туристи на Празника на розата и лавандулата в Карлово.

Първо майторят кукли, облечени в народни носии, защото искат да се придържат към традициите и родното си място. Впоследствие решават да отглеждат четири декара розови насаждения, от които започват да правят сладко от рози и сапуни. Дестилират и розова вода в архитектурен комплекс „Старинно Карлово”. Миналата година произвеждат първите си шоколадови бонбони със сладко от рози, с които печелят второто място на Националното състезание на учебните компании „Изгряващи звезди 2019 г.”. Последвали множество запитвания  за здравословен вариант от хора с непоносимост към лактоза или такива, които по някаква причина не приемат захар. И така се ражда идеята за здравословните бонбони, с които спечелиха тазгодишното състезание.

Финалите на европейското състезание се провеждат на два етапа – презентация и представяне пред жури, както и открито гласуване, в което отборът се състезава за наградата на публиката. Всеки може да подкрепи момичетата, като гласува за тях до 12.00 ч. на 24 юли.

Гласувайте ТУК

Единадесетокласнички от Карлово постигнаха голям успех! Отиват на европейско състезаниеМомичетата, които изработват бонбони със сладко от рози, спечелиха Национално състезание на учебните компании "Изгряващи звезди"