Полицаи, журналисти и граждани се събраха пред дома на Диего Марадона в Аржентина. Това съобщава RT Sport. Както вече съобщихме, 60-годишният Марадона почина в дома си. Според официалната информация той е получил сърдечен удар. В Аржентина е обявен тридневен национален траур.

Девет линейки са пристигнали на мястото, а медиците са се опитали да върнат футболиста към живота. Припомняме, че Марадона се възстановяваше и от мозъчна операция, извършена на 3 ноември. 

Междувременно десетки политици, спортисти и публични личности отдадоха почит на звездата в социалните мрежи. Сред тях бе Лионел Меси, който сподели в Инстаграм, че днешният ден е "изключително тъжен за света на футбола, както и за Аржентина".

"Той ни оставя, но и остава с нас, защото Диего е вечен. Пазя спомена за всички хубави моменти с него. Поднасям съболезнованията си на приятелите и семейството му. Почивай в мир!", написа Меси. 

Тазвечерният мач на Манчестър Сити пък започна с едноминутно мълчание в памет на Марадона. 

Кристиано Роналдо също поднесе съболезнования в социалните мрежи. 

"Днес казвам "Сбогом" на приятел, а светът се сбогува с един истински гений. Един от най-добрите на всички времена. Несравним магьосник. Той ни напусна твърде рано, но оставя след себе си безгранично наследство. Празнотата никога няма да бъде запълнена. Почивай в мир! Няма да бъдеш забравен", гласи емоционалното му послание. 

Бившият президент на Бразилия също изрази скръбта си от загубата, определяйки Марадона като "футболен великан, талант и невероятна личност". 

"Извън терена той бе голям приятел на Бразилия. Мога само да ти благодаря за солидарността с борбата на хората и с тази на бразилците", написа той в профила си в Туитър. 

В свое интервю президентът на Аржентина Алберто Фернандез заяви, че едва ли светът скоро ще види друг играч като Марадона. 

"Най-хубата му черта бе, че той бе истински. Нямаше фалш в него, напротив - изразяваше всичко със силата, с която играеше футбол, защитаваше се и нападаше. Това беше Марадона в най-истинската му версия. 

"Ти ни изстреля на най-високо ниво в целия свят. Направи ни несравнимо щастливи. Беше най-добрият от всички ни. Благодаря ти, че съществуваше, Диего. Ще ни липсваш, докато сме живи", написа той по-рано днес в свой туит. 

Почина Диего МарадонаФутболната легенда си отиде на 60 години