Пожарникар спаси зайче от огнена стихия

нимката с безпомощното животно в ръцете на мъжа беше споделена многократно в социалните мрежи

Русе 17.08.2020 21:43 2560 2
Пожарникар спаси зайче от огнена стихия

Огнеборец от Разград спаси от пожар малко диво зайче. Снимката с безпомощното животно в ръцете на мъжа беше споделена многократно в социалните мрежи.

Преди четири дни пожарникарите в Разград получават сигнал за десетки декари горящи треви, намиращи се близост до слънчогледово поле и жилищни сгради от краен квартал.

„Вятърът беше силен и си променяше постоянно посоката. Теренът е доста пресечен и не можеше да се ползва тежка техника. Всичко беше на ръка – с тупалки и жива сила”, разказа пожарникарят Тодор Колев.

С колегите му се опитват да локализират огъня, когато виждат безпомощно малко диво зайче.

„Беше уплашено. Явно се беше нагълтало с дим. Инстинктът му е да стои на едно място. То, всъщност, не беше само. Бяха две зайчета, но това беше склонно да го хванем и отнесем от опасността”, разказа Тодор пред Нова тв.

Огнеборецът отнася зайчето на безопасно разстояние и го пуска. Благодарение на Тодор Колев животното оцелява. Пожарникарят предупреждава, че в не малко случаи огънят убива много животни.

Тодор е от три години буквално в огъня. Не би сменил професията си въпреки опасностите. „Това е една от най-мъжкарските професии и смятам, че наистина е призвание”, сподели той.

 

 
Изпрати новина