Пловдивската адвокатка Албена Фурнаджиева за трети път излезе от амплоато си на строг юрист и разкри поетичната си дарба. Вчера в София тя представи своята трета поетична книга "Рисувам обич" с нестандаартен флашмоб- в центърана столицата деца нареждаха пъзел с покана към любителите на римуваното слово. 

 Стихосбирката е разделена на две части - "С хеликоптер над чувствата" и "Нова архитектура за душите ни", като и двете са свързани от Любовта. Тази, която се "разтапя като бучка захар" и която "напъпва" във всеки следващ стих. 

Премиерата на книгата бе обвързана и с  благотворителна кауза. Средствата от продажбата на книгата ще бъдат дарени на фондация "За нашите деца", която се грижи малчуганите, лишени от родителски грижи, да попаднат в домашна среда.

 "Книгата на Албена Фурнаджиева е доказателство, че в България има много хора, които може да не са професионалисти, може да не са професионални поети, но истинската поезия идва от онези, които искат да поднесат послание и то достига до хората много по-дълбоко от онези, които се наричат професионалисти", заяви при представянето председателят на фондацията  Максим Бехар.

TrafficNews.bg