Стефан Данаилов се върна преди дни след успешна очна операция в Германия. Ламбо загуби почти напълно зрението си вследствие на усложнения от лечението от лимфом. "През последната година имунната ми система беше напълно срината. С едното око не виждах изобщо, с другото виждам 40%. Операцията е успешна, но ми е странно. С едното око виждам едно, с другото - друго", каза проф. Данаилов в предаването "Куул...Т". Все пак той поясни, че в момента се чувства чудесно. 

Стефан Данаилов разказа, че в немската клиника, в която е бил опериран е срещнал страшно много българи, съобщава Блиц. "Първо дамата, която ме посрещна - доцент Койчева. Младо момиче от Твърдица, асистентката на доктора, който ме оперира, от 10-12 години е там. Операционната сестра също е българка. Там работи и още един български лекар, но с него не успяхме да се видим. Моят доктор също "води" българка, но тя работи в друга клиника. Заговориха колко съм велик „българския Марлон Брандо”, стана фен клуб на Стефан Данаилов. Тези хора са високо уважавани от немските специалисти, не са там по милост. Склонен съм да живея с надежда за доброто на България", каза Данаилов. 

Сега той поставя пиесата "Небесен отряд" заедно с момчетата от класа си- "Върнах се към този тип театър, защото в тази пиеса има 8 главни роли. Това е последния ми клас! Здравословното ми състояние не ми позволява да мечтая да преподавам повече, но да не казвам голяма дума", завърши той.  

TrafficNews.bg