Международният конкурс за пианисти и цигулари " Златен нотен ключ" започна в аулата на НУМТИ " Добрин Петков" в Пловдив, Това е първото издание на престижния конкурс под тепетата. Основно място на неговото провеждане е Париж, където е организиран за първи път от френския пианист Жерар  Ганасия. Като лъчове на конкурса се провеждат издания и в Израел, Мароко и др. страни. Тази година във връзка с избора на Пловдив за Европейска столица на културата и 70 - годишния юбилей на НУМТИ " Добрин Петков" със съдействието на именития български цигулар Сезар Велев, възпитаник на пловдивското музикално училище, конкурсът намира ново направление в България.
Изявават  се музикантите от специалности пиано и цигулка. Председател на журито за категория "пиано" е самият Жерар Ганасия, а членове са преподавателите Светлана Косева и Елена Велчева. Журито за категория " цигулка" се председателства от Сезар Велев, а членове са Анелия Сталева и Юлия Марковска.

Заключителният концерт на лауреатите с участието на основателя на конкурса Жерар Ганасия - пиано и Сезар Велев - цигулка ще бъде на 3 май от 18.00 часа в аулата на НУМТИ " Добрин Петков". 

TrafficNews.bg