Предстои мащабен и звезден фестивал OPERA OPEN 2015. Събитието се разраства допълнително след миналогодишния си супер успех и това лято ни очаква истинска експлозия от събития. Подробностите около афиша на предстоящия сценичен маратон на Античния театър ще бъдат разкрити тази седмица от ръководството на пловдивската опера и зам.-кметът Стефан Стоянов.

Вече обаче е ясно, че ще има много, много приятни изненади. Програмата OPERA OPEN продължава традицията на Верди фестивал на Античен театър като платформата се отворя и към други композитори и музикално сценични жанрове, съобщава под тепето. И тази година Пловдивска опера ще представи на публиката солисти на Арена Ди Верона, Ла Скала, Болшой и Метрополитън. Голямото премиерно заглавие на Античния театър ще е операта "КАРМЕН" от Бизе, дело на международен екип от Испания, Италия, САЩ и Швейцария.

За първи път Пловдивска опера ще въведе през лятото и съпътстваща музикална програма OPERA OPEN Light на различни окрити пространства в град Пловдив. Изявите ще включват мюзикъли, представления за деца, популярни концерти и пърформанси. Сред "light" акцентите е концертът "ТЕНОРИ ОТ ТРИ КОНТИНЕНТА" с изпълнители от Азия, Австралия и Европа в лятно кино "Орфей", проектът "БГ ШЛАГЕР и ЛАТИНО" с Оркестъра на Пловдивска опера, Калин Вельов и "Тумбаито" на Античен театър, както и премиерното заглавие "ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА" в лятна сцена "Конюшните на царя".

Още новини ТУК

TrafficNews.bg