С "Бал в операта", подобно на виенските коледни балове, на 30 декември пловдивчани ще изпратят 2014 г. За първи път в града  ще стартира 7-часов музикален маратон по традицията на най-прочутите оперни театри по света.

Арена на светско събитие под тепетата ще е Градският дом на културата "Борис Христов" и ще започне в 17 часа с детски оперен карнавал, а малчуганите ще се забавляват с приказките герои от "Лешникотрошачката", Хензел и Гретел, Госпожа Опера и любимката си Адриана Николова-Печенката, която изучава оперно пеене и умело миксира известни арии с бийтбокс. От 18 часа ще свирят деца-виртуози от пловдивското музикално училище "Добрин Петков", а от 19 часа започва концертът "Гала Опера: Камен Чанев и приятели". Световнопризнатият тенор пристига специално от Берлин, за да изпълни на пловдивска сцена едни от най-известните арии като "Nessun Dorma" и "La donna e mobile" заедно с Таня и Станислава Иванови, Петър Данаилов, хора и оркестър на Държавната опера.

В 21 часа започва вторият празничен концерт "Добре дошла, 2015!" с участието на Васил Петров и Михаела Филева и Васил Петров. Те ще изпълнят поп и джаз класики, хитови балади в аранжимент за симфоничен оркестър, евъргрийни на Франк Синатра и новогодишни мелодии. След 22 часа в оперния бал ще се включи и DJ Skills с диско-фънк парти с хитове от 60-те и 70-те години на 20-ия век. Успоредно с концертите на различни локации на двата етажа на централното фоайе на Градския дом на културата ще вървят изпълнения на диксиленд, камерен оперен концерт, училище за валс, ретрофото с оперни костюми и видео маратон.

Пловдивчани могат да закупят отделен билет за всяко едно заглавие от "Бал в операта" или да комбинират няколко заглавия с отстъпка. Билетите за детските концерти са по 6 лв., а за оперната гала с Камен Чанев и концерта на Михаела Филева и Васил Петров - по 15 лв. Комбиниран билет за двата концерта струва общо 20 лв., а входът за парти зоната с оперни изпълнения, коктейл и DJ e с билет от 5 лв.

TrafficNews.bg