
Необходими продукти:
1 голям сладък картоф
1/2 чаша бадемово брашно
1/2 чаша какао на прах
1/2 чаша кленов сироп
1/4 чаша разтопено кокосово масло
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
По желание: веган шоколадов чипс, нарязани ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180°C и покрийте тавичката с хартия за печене.
Обелете и нарежете сладките картофи на парчета, след това ги сварете на пара, докато омекнат. Пасирайте зеленчука в купа до получаването на гладко пюре.
Добавете бадемовото брашно, какаото на прах, кленовия сироп, разтопеното кокосово масло, екстракта от ванилия, бакпулвера и солта в купата със сладкия картоф. Разбъркайте добре.
Ако сте решили да използвате и шоколадов чипс и нарязани ядки, сега е моментът да ги добавите.
Изсипете сместа в подготвената форма за печене и загладете горната част с шпатула.
Печете 25-30 минути. Можете да проверите с клечка за зъби дали десертът е готов - боцнете в центъра и вижте дали клечката ще излезе чиста.
Оставете браунито да се охлади, преди да ги нарежете и сервирате.
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
Акценти

Матей Казийски ще играe в Пловдив







Отиде си пловдивският журналист Николай Божанов
