
Продукти:
- 400 г макарони
- 200 г захар
- 100 г масло
- 4 яйца
- 400 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. ванилия
Рецепта:
Макароните (400 г) се сваряват в подсолена вода до пълна готовност, а след това се измиват със студена вода и се отцеждат.
Яйцата (4 бр) се разбиват и към тях се добавят захарта (200 г), ванилията (1 ч.л.) и прясното мляко (400 мл.). Разбърква се добре и в тази смес се изсипват макароните. Разбъркват се.
Тази смес се изсипва в намаслена тавичка и отгоре се нарязва твърдото масло (100 г).
Десертът се слага да се пече на 180 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят макароните.
По желание тавата се изважда и се поръсва с няколко лъжици захар и се връща обратно във фурната, за да се карамелизира.
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна




Премиерът свиква Съвета по сигурността



Пловдивчанин снима най-голямото събиране в човешката история
