В сезона на райските ябълки е време да похапнем вкусен десерт. Ето и една идея за това:
За основата
1 пакет какаови бисквити
маскарпоне - 2 с.л.
мед - 1 с.л.
вода - 6 с.л.гореща
За крема
маскарпоне - 300 г
пудра захар - 2 с.л.
райски ябълки - 3 бр. меки
ванилия - 1 пакетче
лимонова кора - 1/4 ч.л. настъргана
портокалова кора - 1/4 ч.л. настъргана
За поръсване
канела - 1/4 ч.л.
кафява захар - 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите на едро в купа и ги заливаме с горещата вода. Разбъркваме и намачкваме хубаво.
Добавяме меда и маскарпонето и разбъркваме до хомогенност. Разпределяме сместа в десертни бурканчета или чашки, като пълним горе-долу една трета от обема им.
Обелваме и нарязваме райските ябълки на дребно.
В купа смесваме маскарпонето, пудрата захар, ванилията, кората от лимон и кората от портокал.
Отцеждаме нарязаните ябълки, защото сокът ще направи крема много воднист, и ги сипваме в купата. Разбъркваме и с тази смес пълним с връх бурканчетата.
Отгоре, върху крема с маскарпоне, поръсваме със смесените кафява захар и канела.
Сервираме десерта с маскарпоне и райска ябълка в бурканчета веднага или прибираме в хладилника за няколко часа да се охлади.
Още от категорията
Как да си направим класически мекици