Екзотичната рецепта на шеф Пати Джинич е едно много апетитно предложение, с което да разчупите малко навиците си за лесна вечеря. Необходимите продукти ще изискат от вас малко по-сериозна подготовка, но крайният резултат със сигурност ще надделее над труда, който трябва да положите. Ето как да приготвите днешното ни предложение - Тако с говеждо месо и наденица:
Необходими продукти:
- 900 г говежда флейка
- 2 скилидки чесън
- 1/2 глава бял лук
- 3 дафинови листа
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
- 250 г наденица или мексиканско чоризо
- 250 г чичарон (свински пръжки)
- 8 царевични тортили
- 1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук
- 1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандър
- мексиканска улична салца
Начин на приготвяне:
- Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. Напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, докато спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.
- Накъсайте наденицата на парченца и я запържете в тиган на умерен огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на малки парченца и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.
- Загрейте камал или сух тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.
- За да сглобите тако, върху топли тортили сипете щедро количество от сместа с месо и наденциа. Полейте обилно с улична салца и поръсете с лук и кориандър.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
12.11.24 21:35
360
Православната църква почита днес Свети Мартин
12.11.24 21:35
1203
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
12.11.24 21:35
13723
Акценти
Блъснаха пешеходец пред голям търговски център в Смирненски
12.11.24 21:35
7793
Хванаха актьора Димо Алексиев да кара пиян, задържан е
12.11.24 21:35
12366