Здравословното не означава пълна безвкусица, както много често се очаква!
Когато творим под знака на кулинарията, е много важно как сами подреждаме приоритетите в нашата кухня. Как избираме , комбинираме и приготвяме всеки един елемент, който в последствие ще стане част от пъзела на нашият кулинарен шедьовър, е въпрос на знания, инстинкт и фантазия.
Аз самият никога не съм бил ценител на здравословната кухня, още по-малко фанатик, но се оказа, че е напълно възможно да постигнем страхотен вкус , макар и със здравословни наклонности. И макар да ми се случва изключително рядко, все пак и мен ме огрява някоя рецепта с наклонности към полезното, макар и определени елементи да подсказват , че е създадена от моите „грешни“ чревоугодни ръчички.
Та ето именно една такава интересна, здравословна, вкусна и създадена за Вас рецепта:
ПИЛЕ С ЦЕЛИНА
Необходими продукти:
1бр. – пиле
½ ч.ч – мазнина
Масло – за пържене
1 глава – лук, ситно нарязана
Сол
4 малки глави – целина
12 зърна – черен пипер
1 с.л. – брашно
Лимон за сервирането
Начина на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, запържете го в мазнината, заедно с лука. Залейте го с 1 ч.ч гореща вода и оставете да къкри. Обелете и нарежете на шайби целината, изпържете ги от двете страни в маслото и ги прибавете към пилето, като добавите и черният пипер. Оставете да ври на слаб огън. Когато месото е готово, добавете към соса брашното, размито с малко вода, така, че да не образува бучки. След още 10 мин, свалете ястието и сервирайте с парченце лимон.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква