Необходими продукти:
- 3-4 бр. зелени ябълки
- 400 г бутер тесто (1 лист)
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 ч.л. канела
- 1 бр. жълтък
- 1/2 ч.ч. карамелен сос или дулсе де лече
Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват и изчистват от семките, като дъното остава непокътнато. Захарта и канелата се смесват, разбъркват се добре, след което ябълките се овалват добре в получената смес.
Бутер тестото се разстила на леко набрашнена повърхност и се разрязва на 8-9 ленти с ширина около 2 см, като от едната се изрязват листенца за ябълките. Ябълката започва да се обвива с лента от бутер тестото отдолу нагоре, продължава се с втора лента бутер тесто и така, докато цялата ябълка бъде обвита, като е необходимо краищата на лентите леко да се припокриват.
Отгоре се поставят две листенца. Във всяка ябълка се поставя около 1-2 с.л. от карамеления сос (може да се замени с дулсе де лече, блокче шоколад, течен шоколад). Жълтъкът се разбива и с него се намазва бутер тестото. Ябълките се пекат на 180-200С за около 25-30 минути до златисто-кафяв цвят.
Поднасят се с топка сладолед или сметана.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш