Надали има някой, който да не обича палачинки. И сред малчуганите и сред техните родители, палачинките са любими на всички.
Много често, когато сме решили да приготвяме палачинки обаче, не преценяваме добре какво количество ще излезе от забърканата от нас смес. Тук ще отворим скоби, защото все още има хора, които обожават самите палачинки, но не успяват да си ги приготвят сами.
Класическата смес за направа на тесто за палачинки се приготвя от 2 яйца, 400 мл прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, щипка сол и 2- 3 с.л. разтопено масло.
Естествено има и такива рецепти, включващи в себе си бакпулвер, захар и ванилия, както и такива палачинки с кисело мляко вместо прясно такова. Това обаче е традиционната рецепта, с която никога няма да сбъркате. Важно е единствено да разбиете добре сместа, така че да няма в нея бучки, и да я оставите за около 30 мин да престои, преди да се заемете със самите палачинки.
А истинските майстор готвачи, казват, че всичко освен майсторлък изисква и добавянето на щипка любов.
Така, това беше леко отклонение от темата ни и сега ще се върнем на основния въпрос - какво да правите, ако сте приготвили прекалено голямо количество тесто и съответно прекалено много палачинки? Няма нужда да настоявате пред семейството ви, че всичко трябва да бъде изядено, това е ясно.
Тъй като палачинките се приготвят с яйца, е най-добре да ги приберете на хладно и сухо място и да се радвате, че на следващата сутрин семейството ви ще може отново да похапва вчерашни палачинки, без да се занимавате отново с тяхното приготовление.
Много добре знаете обаче, че вчерашните палачинки, колкото и добре да сте ги съхранявали, нямат нищо общо с прясно приготвените. Ето защо тук ще споделим с вас един трик за вчерашни палачинки, който върши истински чудеса в това отношение.
За да вдъхнете нов живот на вчерашните палачинки, поръсете всяка една от тях с малко кафява захар и я прегънете на четири, така че да заприлича на триъгълник. Подредете всички останали за ‚дояждане“ палачинки в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете за 5-6- минути в предварително загрята на 180 °C фурна.
Така вашите класически, протеинови палачинки или американски палачинки ще имат вкус на току-що приготвени и ще изненадате с уменията си не само семейството си, но и вас самите.
Източник: gotvach.bg
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш