Много вкусен сладкиш е тази торта три шоколада! Ако все още се чудиш, дали да приготвиш рецептата за торта три шоколада, то не му мисли повече! Тя е толкова вкусна и толкова извънредно лесна за приготвяне, че си заслужава на момента да отидеш до магазина, да вземеш необходимите съставки. Тортата три шоколада е истинска наслада за любителите на шоколада. Но тортата три шоколада, че се хареса и на любителите на леките сладкиши, както и на тези, които обичат парфетата.
Необходими продукти:
какаови бисквити - 200 грама
краве масло - 120 грама
сладкарска сметана - 1 литър
прясно мляко - 500 мл
бял шоколад - 200 грама
черен шоколад - 200 грама
млечен шоколад - 200 грама
желатин - 3 броя
какао - 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за торта три шоколада е подготовката на блата. Смилате какаовите бисквити с помощта на блендер или кухненски робот, разтопявате кравето мясло и го добавяте към бисквитите. Размесвате добре, до получаване на маслени трохи. На дъното на форма за кекс с падащи стени поставяте хартия за печене, върху която разпределяте трохите и притискате добре с ръце, до получаване на блат. Прибирате в хладилника, за да стене.
В голяма купа изсипвате сметаната и добавяте прясното мляко, след което ги разбърквате. Разпределяте тази течност на три равни части. Нарязвате първо черния шоколад на ситни парченца. Слагате 500 мл от сместа от мляко и сметана на котлона на ниска степен. Разтопявате едно пакетче желатин на водна баня, като го изсипете в чаша, добавите 4-5 супени лъжици вода, разбъркате и поставите чашата в малък съд с вода на котлона, за да се разтопи. След като млякото е топло, но в никакъв случай вряло или прекалено горещо, добавяте нарязания шоколад и започвате да бъркате с лъжица или тел за разбиване до пълно стопяване на шоколада. Добавяте разтворения желатин, разбърквате много добре и изсипвате тази смес върху блата и отново прибирате в хладилника за час-два докато стегне.
След като първият шоколадов блат е вече стегнал, пригответе втория по същия начин. В затоплената смес от мляко и сметана, добавяте нарязания на ситно млечен шоколад, както и набъбналия желатин. Разбърквате много добре и изсипвате върху върху блата и отново прибирате в хладилника. След още час-два приготвяте по същия начин и сместа с белия шоколад и оставяте така получената торта да стегне за няколко часа или една нощ. По желание поръсвате тортата с какао.
Източник: supichka.com
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш