Продукти:

  • 500 г замразен зелен фасул
  • 1/2 връзка репички
  • 50 г бейби спанак
  • 8 пъдпъдъчи яйца
  • 20 г каперси
  • 50 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 1 глава лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 1/4 връзка магданоз
  • 4 с.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Бланширайте зеления фасул за 1–2 минути във вряща подсолена вода. След това го извадете и охладете под течаща студена вода.
  2. Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Поръсете с щипка сол. Оставете да престои 15 минути и ги отцедете.
  3. Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина.
  4. Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
  5. Сварете яйцата и ги обелете. Репичките нарежете на лодки.
  6. Смесете зеления фасул с лука и чесъна, репичките и спанака. Залейте салатата с дресинга, овкусете се сол и черен пипер и разбъркайте. Сервирайте с разполовените яйца.