Продукти:
- 500 г замразен зелен фасул
- 1/2 връзка репички
- 50 г бейби спанак
- 8 пъдпъдъчи яйца
- 20 г каперси
- 50 мл зехтин „Екстра върджин“
- 1 глава лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 1/4 връзка магданоз
- 4 с.л. червен винен оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Бланширайте зеления фасул за 1–2 минути във вряща подсолена вода. След това го извадете и охладете под течаща студена вода.
- Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Поръсете с щипка сол. Оставете да престои 15 минути и ги отцедете.
- Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина.
- Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
- Сварете яйцата и ги обелете. Репичките нарежете на лодки.
- Смесете зеления фасул с лука и чесъна, репичките и спанака. Залейте салатата с дресинга, овкусете се сол и черен пипер и разбъркайте. Сервирайте с разполовените яйца.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13560
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69499
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9567
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5031
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23219
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3714
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56534