
Продукти:
- 500 г замразен зелен фасул
- 1/2 връзка репички
- 50 г бейби спанак
- 8 пъдпъдъчи яйца
- 20 г каперси
- 50 мл зехтин „Екстра върджин“
- 1 глава лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 1/4 връзка магданоз
- 4 с.л. червен винен оцет
- 1 с.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Бланширайте зеления фасул за 1–2 минути във вряща подсолена вода. След това го извадете и охладете под течаща студена вода.
- Наситнете лука и чесъна и ги залейте с 3 с.л. оцет. Поръсете с щипка сол. Оставете да престои 15 минути и ги отцедете.
- Разбъркайте горчицата с останалия оцет и при постоянно разбиване налейте зехтина.
- Добавете накълцаните каперси и наситнения магданоз.
- Сварете яйцата и ги обелете. Репичките нарежете на лодки.
- Смесете зеления фасул с лука и чесъна, репичките и спанака. Залейте салатата с дресинга, овкусете се сол и черен пипер и разбъркайте. Сервирайте с разполовените яйца.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
14.05.25 08:44
6565

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
14.05.25 08:44
5681

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
14.05.25 08:44
5607
Акценти


Снежна покривка изненада Родопите
14.05.25 08:44
1670




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
14.05.25 08:44
32141



Изгорял тир затвори пътя Смолян - Пловдив през Рожен
14.05.25 08:44
444