Джинджифил и куркума - вълшебната комбинация за силен имунитет. Лимонадата е едно много освежаващо и лесно за приготвяне вкусно питие, пълно с витамин Ц! Рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е чудесен вариант, на който може да заложим, както за подсилване на имунитета, така и за свежо начало на деня, а и като освежаваща напитка за всеки един момент през деня.

Необходими продукти: 

  • джинджифил - 20 грама корен
  • куркума - 20 грама корен или 1/2 чаена лъжица сух
  • лимон - 2 броя
  • мед - 2 чаени лъжици

Нарин на приготвяне:

  1. Първата стъпка от рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е изборът и подготовката на продуктите. Добре е за приготвянето на лимонада да ползвате пресни корен джинджифил и корен куркума. Джинджифил се открива лесно във всеки по-голям магазин, корен куркума е по-рядко срещан, затова, в случай че нямате пресен корен куркума, може да ползвате и куркума на прах, около ⅓ чаена лъжица. Почистете корените, като обелите тънката им кора, което може да направите дори с лъжица. Лимоните обелвате.
  2. В мощен блендер или в кухненски робот, слагате куркумата и джинджифила, добавяте обеления лимон, меда и ½ чаена чаша вода и блендирате за около 30-40 секунди, докато всички продукти се смелят много добре.
  3. Разреждате така получения концентрат, с газирана или филтрирана вода, като по желание може да добавите и няколко бучки лед.

 

Източник: Supichka.com