Необходими продукти:

  • ягоди - 150 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • маскарпоне - 100 г
  • извара - 100 г
  • кондензирано мляко - 70 мл подсладено
  • ванилова есенция - 1 капсула

Начин на приготвяне:

Ягодите се почистват и нарязват на малки парченца. Посипват се с пудразахар и леко се намачкват, колкото да си пуснат сок.

Маскарпонето, изварата, кондензираното мляко и ваниловата есенция се разбъркват до хомогенна, гладка смес.

На дъното начаши или десертни купички се ппоставя по лъжица от нарязаните ягоди.

Отгоре се слага слой крем маскарпоне, отново ягоди и накрая се завършва с крем.

Десертът се декорира с ягоди, листенца мента или нещо друго по собствен вкус.

Ягодовите кремчета се консумират охладени.

Доставете си удоволствие на всички сетива с този крем с ягоди аламинут.