Това е идеалната рецепта – готварски проект за нетърпеливи и ентусиазирани деца между 3-8 години, както и за майките, които не обичат да се въртят дълго пред печката. Прави се лесно, бързо, пече се за няколко минути и се изяжда за още толкова. Без дълго бъркане, без чакане да се опече и без мрънкане „ама колко още остава!“
Какво ви трябва?
Голяма чаша за чай – поне 250 мл, може 300.
4 с.л. брашно (аз ползвах пълнозърнесто)
4 с.л. захар (може и кафява)
2 с.л. какао – ако не слагате какао, увеличете брашното с 1 с.л.
3 с.л. прясно мляко (мисля, че и с кисело ще стане)
1 яйце
малко ванилия или ванилена захар (или капка есенция по ваш вкус)
Бакпулвер на върха на чаена лъжичка (ако ползвате брашно с набухвател – минете без бакпулвера)
3 с.л. олио или зехтин
Всичко се разбърква в чашата добре (редът на слагане – по ваше усмотрение). Пече се за 3 минути на 1000 W или 4 минути на 900 W. По очевидни причини не се запича и не хваща кафява коричка, но без значение, това е един много вкусен и лесен кекс, който децата без проблем могат да приготвят сами със съвсем малко помощ от страна на възрастен.
Удобна бърза сутрешна или следобедна закуска, както и спасение за любителите на сладкото, когато не им се ходи до магазина. По желание можете да използвате шоколадова или плодова заливка, за да бъде вкусът още по-разкошен.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш