Обичаш шоколад? Колко? Ако много обичаш шоколад тази рецепта за двойно шоколадов сладкиш е твоята рецепта! Истинска шоколадова наслада, истинско шоколадово пиршество! Можеш да почерпиш с него за рождения си ден, или пък да го подариш като подарък за рождения ден на любим човек, шоколадовият сладкиш е лесен, ефектен и много сполучлив.
За блата:
яйца - 1 брой
захар - 1 чаена чаша
кисело мляко - 1 чаена чаша
хлебна сода - 1 чаена лъжица
олио - 1/2 чаена чаша
шоколад - 100 грама
какао - 4 супени лъжици
брашно - 2 чаени чаши
шоколад - 100 грама (черен ковертюр)
краве масло - 2 супени лъжици
За глазурата:
Кока Кола - 5 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за двойно шоколадов сладкиш е подготовката на продуктите. Нарязвате шоколада на много ситни парченца, или го смилате с помощта на блендер. Пресявате брашното заедно с какаото. С помощта на миксер или тел за разбиване, разбивате яйцето, заедно със захарта, добавяте малко по малко и олиото. Разбърквате киселото мляко с хлебната сода, след което го добавяте към течната смес и отново разбивате до получаване на хомогенна смес.
Малко по малко, при непрексънато бъркане, добавяте брашното към течната смес. Накрая добавяте и шоколада, след което разбърквате добре с лъжица или шпатула. Намазвате форма за печене с олио, изсипвате сместа и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути, докато бучнейки го с клечка за зъби тя излиза суха. След изпичане изчаквате няколко минути и обръщате сладкиша, за да изстине напълно.
На котлона слагате малка тенджерка с вода, в която поставяте купичка с начупения шоколад и предвиденото количество кока кола. Най-добре е да ползвате ковертюр. Бъркате старателно докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладка смес. Накрая добавяте кравето масло, разбъркате и заливате изстиналия кекс. Може да украсите сладкиша с украса по ваш избор.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква