
Чували ли сте за panelle? Това е сицилианска улична храна, направена от нахутено брашно и подправки и обикновено с крокети или между две филийки хляб като сандвич.
Това е много евтино ястие и тъй като е направено от брашно от нахут, то е богато на протеини от растителен произход. Смята се, че има арабски корени.
Eто и рецептата за пържени „палачинки“, пълни с протеини, които обожават в южната част на Италия.
Необходими съставки:
150 грама брашно от нахут
750 мл вода
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
растително масло за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното, водата и солта в тенджера и разбъркайте с бъркалка до гладка смес. Гответе сместа на умерена температура и при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти или започне да се отделя от краищата на тенджерата. За да направите това, ви трябват около 5 до 10 минути.
Бързо прехвърлете горещата смес в тава за печене и я разстелете с дебелина около един сантиметър. Приберете в хладилника за около час.
Нарежете сместа на по-малки квадратчета и запържете в сгорещено олио за около три минути от всяка страна. Поставете пържените палачинки върху хартия за печене, за да поемат мазнината, след което сервирайте.
Добър апетит!
Още от категорията

Солен кекс с тиквички - приготвя се бързо и лесно

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар
