Чували ли сте за panelle? Това е сицилианска улична храна, направена от нахутено брашно и подправки и обикновено с крокети или между две филийки хляб като сандвич.
Това е много евтино ястие и тъй като е направено от брашно от нахут, то е богато на протеини от растителен произход. Смята се, че има арабски корени.
Eто и рецептата за пържени „палачинки“, пълни с протеини, които обожават в южната част на Италия.
Необходими съставки:
150 грама брашно от нахут
750 мл вода
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
растително масло за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете брашното, водата и солта в тенджера и разбъркайте с бъркалка до гладка смес. Гответе сместа на умерена температура и при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти или започне да се отделя от краищата на тенджерата. За да направите това, ви трябват около 5 до 10 минути.
Бързо прехвърлете горещата смес в тава за печене и я разстелете с дебелина около един сантиметър. Приберете в хладилника за около час.
Нарежете сместа на по-малки квадратчета и запържете в сгорещено олио за около три минути от всяка страна. Поставете пържените палачинки върху хартия за печене, за да поемат мазнината, след което сервирайте.
Добър апетит!
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква