НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • картофи - 6 бр.
  • бекон - 200 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • зехтин - 100 мл
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • чесън - 1 ч.л. гранули
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • зелен лук
  • магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загряваме си фурната на 200 градуса, през това време приготвяме картофите.

Картофите измиваме добре и ги нарязваме на хармоника, във всеки отвор слагаме резенче бекон и ги подреждаме в тавичка.

В купичка смесваме продуктите за намазване, с помощта на четка намазняваме добре картофите навсякъде.

Печем пълнените картофи за 30 минути, след това отново ги намазваме с приготвената смес, печем за още 30 минути.

Изваждаме и ги поръсваме с нарязаните на ситно зелен лук и магданоз.

Пълнените картофи с бекон и зехтин са готови.

Източник: gotvach.bg