НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- картофи - 6 бр.
- бекон - 200 г
- ЗА НАМАЗВАНЕ
- зехтин - 100 мл
- босилек - 1 ч.л. сух
- чесън - 1 ч.л. гранули
- сол - 1 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л. пушен
- зелен лук
- магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме си фурната на 200 градуса, през това време приготвяме картофите.
Картофите измиваме добре и ги нарязваме на хармоника, във всеки отвор слагаме резенче бекон и ги подреждаме в тавичка.
В купичка смесваме продуктите за намазване, с помощта на четка намазняваме добре картофите навсякъде.
Печем пълнените картофи за 30 минути, след това отново ги намазваме с приготвената смес, печем за още 30 минути.
Изваждаме и ги поръсваме с нарязаните на ситно зелен лук и магданоз.
Пълнените картофи с бекон и зехтин са готови.
Източник: gotvach.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква