Може да хапваме чийзкейк всеки ден, по всякакъв начин и под всякаква форма. Чийзкейкът е любим сладкиш, който е почти универсално любим и е изключително подходящ за вкусна почерпка за всеки празник. Ефектен, лесен, вкусен, класически чийзкейк барчета с вкусно домашно сладко за мини подслаждане на всеки ден.
Необходими продукти:
За блата:
обикновени бисквити - 300 грама
краве масло - 125 грама
крема сирене - 800 грама
ванилия - 2 броя
сладко - 1/3 чаена чаша (от ягоди/боровинки/малини)
За крема:
яйца - 5 броя
лимонов сок - 2 супени лъжици
захар - 1 чаена чаша
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за мини чийзкейк хапки е изборът на подходящ съд. Най-добре е да използвате форма за печене с падащи стени, а още по-добре е формата да бъде с правоъгълна форма, за да бъде по-лесно рязането на хапките след нарязването на изпечения чийзкейк. Поставете хартия за печене на дъното на формата/тавата. Смилате бисквитите с помощта на блендер, или пък ги счуквате в хаванче. Бисквитените трохи смесвате с разтопеното масло, след което разпределяте получената смес на дъното на тавата, притискате плътно с ръце и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.
В голяма купа разбивате първо предвиденото количество крема сирене за около минута с помощта на миксер. Добавете захарта и ванилията, след което разбивате отново за около минута, след което на ниска степен едно по едно добавяте яйцата и лимоновия сок. Върху изпечения и изстинал блат изсипете крема. Разпределете сладкото, като го поставяте с помощта на чаена лъжица на различни места в в крема, след което с помощта на шишче направете кръгове в самия крем, за да се получат различни форми и мраморен вид при печене.
Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за около 60-70 минути, докато като го побутнете кремът вече не се тресе като желе. След изпичане оставяте сладкиша да се охлади напълно за няколко часа, най-добре за цяла нощ. След като чийзкейкът е напълно изстинал го нарязвате с остър нож на желаните от вас фигури, като най-лесно и ефектно е да го нарежете на ромбоиди.
Източник: supichka.com
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш